Хоби-готвачите променят „детските кошмари“ в MasterChef

Хоби-готвачите променят „детските кошмари“ в MasterChef

На 12 март в MasterChef от 21:00 часа по bTV първата отборна битка ще се превърне в борба за надмощие, а самообладанието ще е най-важното оръжие.

Ветерани от четирите сезона на шоуто на добрия вкус ще оценяват новобранците, а резултатът ще е „като ураганът Катрина“. В елиминацията, след която един ще напусне кухнята завинаги, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще проверят теоретичните познания и въображението на хоби-готвачите. Те ще трябва да превърнат „ужасът от детската градина“, „страшното оръжие на баба“ и „гордостта на всеки комунистически стол“ в изискано ястие, за да заличат детските кошмари.
Победителят в битката за имунитет ще оглави единия отбор и ще посочи кой ще бъде капитан на противниковия екип. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще обърнат внимание на правилното разпределение на ролите спрямо йерархията в кухнята, за да успеят гладиаторите да приготвят основно ястие и десерт за 16 взискателни гости с отношение към храната в рамките на 60 минути. Докато единият лидер ще заложи на общото съгласие и делегирането на отговорности, то другият ще бъде истински диктатор. Своенравност, налагане на мнение и напрежение ще завладеят хоби-готвачите, разделени в две групи по 7 души. А когато в ресторанта влязат едни от най-колоритните членове на семейството на MasterChef – Стефан Стефанов, Аврам Големечков, Мариела Нордел и Стефани Младенова от първия сезон, Събин Ранков, Йоана Тодорова, Елизабет Николова и Евгени Йорданов от второто издание, Петър Киров, Антон Бахчеванов, Росица Иванова, Димитър Димитров и Иван Киров от третия сезон и Цветомира Ванчева, Кольо Минчев и MasterChef Станислав Райчев от четвъртия сезон, летвата ще се вдигне до небето. Последният притежател на мечтаната титла ще посъветва колегите си да се борят като лъвове и да бъдат себе си. Той препоръча да се опитат да се уважават един друг, да останат хора, да излязат с високо вдигната глава и да уважават журито.
Двата отбора ще дадат всичко от себе си, ще правят чудеса в последните минути, а гордостта и разочарованието ще бъдат неизбежни. Те ще поднесат на ветераните патешко магре със сос от вишни и профитероли, както и телешко филе с грейви сос и брауни с вишни. Кой отбор ще спечели вота на предшествениците си и кой капитан ще носи отговорността за първия напуснал кухнята на MasterChef, феновете на добрия вкус ще видят на 12 март от 21:00 часа по bTV.
Първата елиминация ще стартира с кулинарна викторина, а този, който покаже най-обширни познания ще се спаси от риска да се сбогува с мечтата си. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще проверят познанията на хоби-готвачите за това от коя част на прасето е шолът, какъв вид растение е фъстъкът, какво е темпериране, деглазиране и аранчини. След теоретичната подготовка, строгото и справедливо жури ще провери практическите умения и въображението на претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Задачата им ще бъде да превърнат най-мразените ястия от детството в истински деликатеси, за да ги отърват от лошата слава. Изборът им ще бъде ограничен между пиле фрикасе, сютляш, свинско с прясно зеле и скумрия в доматен сос. А освен отличен вкус, те ще трябва да се справят и с основния проблем на тези ястия – нелицеприятният външен вид.
Дали хоби-готвачите ще успеят да загърбят егото си в името на отбора, ще спазват ли правилата на честната игра и ще изградят ли симбиоза от различни характери, емоционалност и техники на готвене? Коя е втората страна, най-голям производител на гъши дроб след Франция, къкъв е произходът на сиренето тофу и кой е най-популярният португалски специалитет? Ще успеят ли хоби-готвачите да допринесът за развитието на българската национална кухня, каква туршия приготвя Силвена Роу в Дубай и вкусно ли е сладкото от броколи романеско? Кой ще напусне кухнята на MasterChef още в началото на приключението на добрия вкус, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.