Лавров:Нямаме проблеми с териториалната цялост на Украйна

☝️ Виждаме колко твърдо стоят страните от Глобалния Юг и световното мнозинство на позицията да гарантират преди всичко своите национални интереси. От тази гледна точка те не искат да се присъединяват към антируските санкции и да участват в каквито и да било кампании, организирани от Запада.
🤝 Ще продължим да развиваме сътрудничеството в рамките на БРИКС. Проведоха се отделни срещи на министрите на външните работи на БРИКС, ШОС, ОДКБ, СВМДА. Разчитаме, че всички тези регионални асоциации ще подкрепят активно процеса на реформирането на ООН, като му добавят повече устойчивост и легитимност.
• Основната причина, поради която напуснахме тази сделка [Черноморската инициатива] и тя престана да съществува е, че всичко, което ни беше обещано, се оказа измама.
• Що се отнася до «Северни потоци», това е още един пример за това как най-важните факти се замитат «под килима», как се подготвят поредните лъжи, за да могат по-късно да градят върху тях геополитическите си схеми.
• Ние работим с тези, които уважават себе си и които никога няма да предадат националните си интереси, защото Вашингтон ги сплашва. Знаем как американците пътуват по света и забраняват срещи с наши дипломати и въобще с руски представители.
• Нямаме проблеми с териториалната цялост на Украйна. Тя беше разрушена от тези, които извършиха и подкрепиха преврата, чиито лидери обявиха война на собствения си народ и започнаха да го бомбардират.
• Западът прави всичко, за да отклони вниманието от проблемите, които създава в продължение на много години в световната икономика, включително на пазара на храни и енергоносители.
©️ С.В.Лавров по време на пресконференцията по повод резултатите от седмицата на високо равнище на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН
(Ню Йорк, 23 септември 2023 г.)
 

Бебето, спасено от руините в Сирия, вече има дом

Бебето, родено под развалините на срутена сграда в Сирия и единственият оцелял член на семейството, е осиновено от леля си и чичо си, информират от Би Би Си.

Хиляди хора предложиха да осиновят новороденото, което при спасяването все още беше свързано с майка си чрез пъпната връв. Бебето беше изписано от болницата, след като ДНК тест потвърди, че леля ѝ е неин роднина.

Лекарите заявиха, че тя е в добро здравословно състояние.

"Сега тя е едно от моите деца", заяви чичо ѝ пред информационната агенция Associated Press." Няма да правя разлика между нея и моите деца."

Момиченцето вече е кръстено на покойната си майка Афраа. Малко след като е спасена, официалните лица са я нарекли Ая, което на арабски означава "чудо".

Видеозаписът от спасяването ѝ малко след труса се разпространи в социалните мрежи.

На драматичните кадри се вижда как мъжът спринтира далеч от отломките, докато я носи, покрита с прах на ръце. Съобщава се, че тя е била под срутената сграда повече от 10 часа, а лекарите твърдят, че е пристигнала в болницата в тежко състояние, със синини и порязвания по цялото тяло. 

Сградата, в която е живяло семейството ѝ, е една от около 50-те, за които се съобщава, че са разрушени от земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер в Джиндайрис - град, контролиран от опозицията в провинция Идлиб, който се намира близо до турската граница.

Майка ѝ е започнала да ражда скоро след бедствието и е родила преди да умре, казва неин роднина. Баща ѝ, четиримата ѝ братя и сестри и една леля също са загинали.

"Това момиче означава толкова много за нас, защото от семейството ѝ не е останал никой друг освен нея", каза чичото Халил ал-Савади пред информационна агенция Ройтерс. "Тя ще бъде спомен за всички наши починали роднини в селото на майка ѝ и баща ѝ."

Савади, който е присъствал на спасяването на бебето, заяви пред Associated Press, че се е притеснявал някой да не отвлече Афраа по време на двуседмичния ѝ престой в болницата, тъй като предложенията за осиновяването ѝ са завалели.

Семейството, което я е приело, е заявило, че най-доброто място за Афраа е при роднини, колкото и трудно да е положението им. Домът на Савади и съпругата му Хала също е разрушен от земетресението и те са настанени при братовчеди.

Източник: darik.bg

Как да регистрираме човешката аура?


Почна се: Учени отгледаха жива човешка кожа около роботизиран пръст (ВИДЕО)

Терминаторът е една стъпка по-близо до реалността. Изследователи от Токийския университет създадоха роботизиран пръст, който, подобно на киборга - убиец на Арнолд Шварценегер, е покрит с жива човешка кожа. Целта е някой ден да се създадат роботи, които изглеждат като истински хора - макар и за по-алтруистични приложения.

Супер реалистично изглеждащите роботи биха могли по-безпроблемно да взаимодействат с хората в сферата на медицинските грижи и услугите, обясни биохибридният инженер Шоджи Такеучи и колегите му.

За да покрият пръста в кожата, Такеучи и колегите му потопиха роботизираната цифра в смес от колаген и човешки кожни клетки, наречени дермални фибробласти. Сместа се утаява в основен слой кожа или дерма, покриваща пръста. След това екипът изля течност, съдържаща човешки кератиноцитни клетки, върху пръста, който образува външен кожен слой или епидермис. След две седмици кожата, покриваща пръста, е с дебелина няколко милиметра - сравнима с дебелината на човешката кожа.

Изработената в лаборатория кожа беше достатъчно здрава и еластична, за да издържи роботизираното огъване на пръстите. Освен това може да се самолекува: когато изследователите направиха малък разрез на роботизирания пръст и го покриха с колагенова превръзка, фибробластните клетки на кожата сляха превръзката с останалата част от кожата в рамките на една седмица.

Източник: https://www.sciencenews.org/

Как да регистрираме човешката аура?


Желаят да осиновят бебето, родило се под руините в Сирия

Мъж и жена от Сараево поискаха да осиновят момиченцето, което се роди под разрушена от земетресението сграда в Сирия и за което съобщиха световните медии, информира сараевският вестник „Аваз“. Семейството влязло в контакт с редакцията на вестника с молба за помощ да осиновят детенцето. Майката почина и единственият оцелял член на семейството е това бебе.

„Молим да ни помогнете да стигнем до това дете и да му дадем безкрайна обич и утеха. Публикувайте това, за да се знае, че в Сараево има двама млади хора, които сега нямат свои деца и които биха искали да осиновят това бебе и да му дадат цялата любов на света“, казала разплакана младата жена. Разтърсващите кадри на новороденото сред разрухите от земетресението в Сирия се разпространиха във вторник в социалните мрежи.

На тях се вижда как спасяват бебе, чиято майка е загинала. Жената е родила сред развалините от земетресението в Алепу, Сирия. За съжаление тя е починала след раждането му. В Сирия като последица от разрушителното земетресение до момента са загинали наймалко 1800 души, а в Турция – над 4500. Голям брой сгради и жилищни обекти бяха сринати до основи.

Източник: https://tvmedia.bg/

 

Как да активизираме аурата си в периоди на стрес


Българите повярваха на Манол Пейков и събраха 350 хил. лв. за Турция и Сирия

Приятели, втори ъпдейт за деня –
В края на работния ден днес – 24 часа след началото на кампанията! – събраната от в а с сума за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия беше малко над 350,000 лева. (Това включва само постъпилите по моите сметки суми и не включва събраното от Лазар и Каузи.бг; Никола Рахнев и Гората.бг също отчитат инициативата си отделно, макар за доста от нещата да координираме усилията си.)
Благодарение на препоръките на приятели, успях да намеря на изгодни цени едрови количества от следните стоки:
○ Одеала;
○ Фенерчета и челници;
○ Пауърбанки (включени в разширения списък на Турското посолство);
○ Палатки;
○ Якета.
Продължавам да търся някои от другите материали от списъка – особено спални чували, походни дюшеци и още палатки.
И една много добра новина: благодарение на чудесната Maria Cheresheva успях да се свържа с изключително надежден сирийски партньор (неин отдавнашен познат, притежава верига от болници, живее в САЩ и работи с фондация на терен в северна Сирия, https://multifaithalliance.org.)
Чух се с него и обсъдихме ситуацията и нуждите в най-засегнатите райони (хванах го на път от Сирия за Ню Йорк през Истанбул и България; българският му е превъзходен!).
Разказа ми, че най-тежко ударени са градовете в Северна Сирия, които са управлявани от противниците на Асад; до много от местата спасителни екипи все още не са достигнали (чуждестранни на този етап не се допускат, там действат само местни сили, добили сериозен опит в спасяването на хора по време на продължаващите няколко години сражения).
Най-непосредствените им нужди са сведени до три основни неща:
■ Топли дрехи (за разлика от Турция, която от днес спря да приема стари дрехи, в Сирия няма такова ограничение);
■ Спални чували, одеала, палатки;
■ Храна: варива (ориз, боб, леща, нахут), захар, консерви (без свинско и риба тон).
Вече плануваме закупуването на солидни количества от посочените неща (поне един тир) и изпращането им по проверен коридор през Турция до Сирия преди края на седмицата. (Фондацията на нашия партньор, която ще разпредели полученото, работи максимално прозрачно, с отчети, видеа и фотографии.)
* * *
Благодаря ви за изпратените предметни и финансови дарения.
Събраното в София до момента утре започваме да извозваме към Пловдив (вече имаме няколко предложения за безплатен транспорт), а от Пловдив – към пунктовете, създадени от турската държава в Одрин и Истанбул, където даренията се разпределят и насочват към най-нуждаещите се места.
Що се отнася до материалите, които ще купя с вашите парични дарения – тях търся възможност да превозя д и р е к т н о на терен (в Газиантеп, Кахраманмараш, Адана и други засегнати градове), за да съкратя максимално забавянията от (евентуални) бюрократични или организационни спънки по пътя.
* * *
Напомням списъка с неща, от които има нужда по последни данни:
● Ръкавици, якета, шалове, шапки, пуловери, чорапи, бельо (н о в и за Турция, ч и с т и за Сирия);
● Одеяла;
● Отоплители на газ за външно отопление;
● Памперси, дамски превръзки, бебешка храна;
● Печки на въглища;
● Палатки;
● Столчета и маси за къмпинг;
● Походни легла;
● Кърпи за еднократно ползване за душове;
● Комплекти за първа помощ;
● Вътрешно осветление за палатки с батерии;
● Големи дюшеци и спални чували.
Ето и адресите на временните ни пунктове за събиране на дарения (утре ще работят от 10:00 до 17:00):
(София)
Агенция Маккан
ул. Шипка 23
София 1504
тел. +359 885 999 766
(София)
Езиково училище “Интелект”,
филиал "Лозенец"
бул. Черни връх 70-72, ет. 1
тел. 0878 794 231
еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
(София)
Езиково училище “Интелект”,
филиал "Младост"
ж.к. Младост 2, бул. Андрей Ляпчев 261А, вх. 2, ет. 1
тел. 0876 977 966
еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
(София)
Езиково училище “Интелект”,
филиал "Борово"
ул. Топли дол 1А, ет. 2, ап.3
тел. 0878 305 930
еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
(Пловдив)
Манол Пейков
ИК Жанет 45
бул. Ал. Стамболийски 9
4004 Пловдив
тел. 0889 377 723
❤
Припомням и сметката за дарения:
BG39DEMI92405000305527
Търговска банка Д
BIC: DEMIBGSF
Титуляр: Манол Костадинов Пейков
Основание: За пострадалите от земетресението.
PayPal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Благодя ви за препоръките, даренията, съпричастието и споделянето.
Продължавам да ви държа в течение.

Броят на жертвите от земетресението в Турция нарасна на 912 души

Броят на жертвите от земетресението в Турция нарасна на 912, ранени са 5383 души, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Ердоган не се ангажира да прогнозира как ще нарасне броят на загиналите с напредването на издирвателно-спасителните операции в страната.

Земетресението с магнитуд 7,7 по Рихтер с епицентър е селището Пазарджък, окръг Кахраманмараш, разтърси много силно на разсъмване обширен регион в Югоизточен Анадол. В окръзите Килис, Диарбекир, Адана, Османийе, Шанлъурфа, Адъяман, Газиантеп, Малатия и Хатай има големи разрушения. 912 граждани загинаха. Не знаем колко ще нарасне броят на жертвите, каза Ердоган. 5385 души са ранени. Разрушени са 2818 сгради, а 2470 души са извадени изпод развалините, добави той в изявление на живо пред турските телевизии.

Президентът посочи също, че министри са заминали в градовете от земетръсната зона и координират спасително-възстановителните дейности. В района на труса са изпратени издирвателно-спасителни екипи и техника от цялата страна. Местните граждани също оказват помощ на екипите за търсене и спасяване и на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

“Помощите, изпратени в региона извън координацията на АФАД, причиняват хаос и е трудно да стигнат по предназначение. Освен от НАТО и ЕС получихме предложения за помощ от 45 държави. Турция като държава и нация ще се справи с тези катастрофални дни, които ще оставим зад гърба си благодарение на единството и солидарността. Днес е денят, в който 85 милиона туптят като едно сърце”, заяви държавният глава.

По данни на АФАД земетресението е било с магнитуд от 7,7 и е станало на дълбочина около 7 километра под земната повърхност. Продължило е около 30 секунди. 

Същевременно продължават да пристигат съобщения за разрушения в поразените райони. Цяло село в окръг Кахраманмараш е напълно сринато със земята.

Пистата на летището в Хатай, което годишно приема милиони пътници, се е разцепила на две по ширина и е абсолютно негодно. Разрушен е и шосейният път, свързващ окръзите Кахраманмараш, Хатай и Газиантеп. По асфалта са се образували дълбоки дупки.

По данни на местни жители телефонните връзки с много селища са прекъснати или трудно се осъществяват. Според турски медии има хиляди хора в неизвестност.

В 13.24 ч. днес ново силно земетресение с магнитуд 7,6 по Рихтер разтърси района на Кахраманмараш. Трусът бе усетен осезаемо и в окръзите Газиантеп, Диарбекир, Шанлъурфа и Анкара.

Представител на АФАД заяви, че двете земетресения са независими едно от друго, но са се задействали взаимно. В района на Кахраманмараш се наблюдава силна тектонична активност.

Очакват се вторични трусове от 6,5-6,7 по Рихтер, предупредиха сеизмолози. 

Иточник: БТА

Израел обмисля да изпрати военна помощ на Украйна

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че страната му обмисля да изпрати военна помощ на Украйна, като в същото време иска да играе ролята на посредник между Киев и Москва, съобщи Франс прес.

"Да, разсъждаваме по този въпрос", каза Нетаняху в интервю за американската телевизия Си Ен Ен, в отговор на въпрос дали Израел обмисля да изпрати помощ на Украйна, като например системата си за противовъздушна отбрана "Железен купол".

Досега Нетаняху се въздържаше от това да изрази недвусмислена подкрепа за Украйна, тъй като Русия контролира въздушното пространство на Сирия, която граничи с Израел, и често си затваря очите за операциите на еврейската държава срещу Иран, отбелязва Франс прес.

Израелският лидер потвърди, че Съединените щати са изпратили на Украйна артилерийски боеприпаси, които допреди това са се намирали в Израел, и даде да се разбере, че еврейската държава ще предприеме необходимите мерки, за да попречи на производството в Иран на оръжия за Русия. 

Украински и западни представители обвиняват Иран, че доставя дронове на Русия, които тя използва в Украйна. Техеран твърди, че това не е истина.

Нетаняху каза още, че е бил помолен да играе ролята на официален посредник между Москва и Киев, след като руските сили са нахлули в Украйна през февруари миналата година, но не е предприел действия в тази насока, защото по това време е бил в опозиция.    

Израелският премиер заяви, че е готов да бъде посредник, ако страните в конфликта и Съединените щати го помолят за това.

Източник: БТА

Как да регистрираме човешката аура?


 

Добре известен метод за обективно регистриране на човешката аура е фотографският феномен, наречен Кирлианова фотография. Екипът на руските съпрузи Семьон и Валентина Кирлиан дават името си на това явление. Един ден през 1939 година Семьон се занимава с ремонта на някаква високоволтова машина, когато забелязва искра да прескача между машината и ръката му. Неговото неизменно любопитство го кара да се запита какво би станало, ако лист фоточувствителен материал се постави на пътя на тази искра. С по-нататъшно усъвършенстване, той вече може да наблюдава тази луминисценция нееднократно.

Резултатът, както го описва Семьон, е “най-фантастичната сцена”, на която са били свидетели. Ръката се преобразила в картина от светлини, проблясъци, искри и блещукащи ефекти при непрекъснатото движение на великолепен цвят. Някои светлини като че ли се движели, докато други пулсирали; на части от ръката се показвали замъглени участъци, но цялостната картина изглеждала като фойерверк, докато физическата ръка се виждала смътно на заден план.

Семейство Кирлиан наблюдава две специфични категории на реакция:

 1. Ефектът, получен от неживи обекти, е повторяем при използване на едно и също оборудване с еднакви настройки.
 2. Ефектът, получен от всяка жива материя, варира и не се повтаря, дори със същото оборудване и настройки.

Семьон и съпругата му работят върху това в период от 20 години. Те се убеждават, че това “вътрешно тяло” от светлина отразява какво е състоянието на физиката на човека – или иначе казано – на физическото тяло. Един от техните научни пробиви идва, когато те снимат две на пръв поглед напълно еднакви листа от растение, едно от които дава очакваната аура, докато другото изглежда потъмняло и безжизнено. Първото листо е било от здраво растение, докато другото е от растение, заразено с отрова. От този експеримент става ясно, че семейство Кирлиан биха могли да предсказват предстояща болест или смърт. В крайна сметка съпрузите Кирлиан стигат до разбирането, че това второ “вътрешно тяло”, аурата, само по себе си е един цялостен, единен организъм, който може би проявява собствената си уникална гама от биоенергийни полета.

Първият патент за изобретението е изваден от С.Д. Кирлиан и Валентина Кирлиан през 1949 г., а през 1964 година явлението е представено с описанието: “Високочестотна, високоволтова фотография”.

През 1960-те години група учени от Държавния университет на Казахстан “Киров” в Алма-Ата подлага на наблюдение Кирлиановия процес под електронен микроскоп, за да бъде проучен високочестотния разряд. Те наблюдават жив “двойник” на живия организъм, който не е хаотична система, а сам по себе си жив обект. През 1968 г. група лекари под ръководството на д-р Виктор Инушин съобщават, че всички живи същества – растения, животни и хора – имат енергийно тяло – двойник, което те кръщават “Тяло от биологична плазма” / Biological Plasma Body“/.

BiostimN активира аурата!
BiostimN запазва здравето!
BiostimN наистина работи!
 • Как действа BiostimN?

  BiostimN помага при есенциална хипертония, захарен диабет (инсулинонезависим тип), функционални смущения, като: главоболие, сърцебиене, сърдечна невроза, обща отпадналост, тревожност и смущения с неизяснена причина.
  BiostimN предотвратява потискането на слабите биополета от по-силните.
  BiostimN премахва умората.
  BiostimN помага за преодоляване на страхове и безсъние.
  BiostimN засилва концентрацията, мотивацията и желанието за постигане на цели.

 • Как да нося BiostimN?

  Има два различни начина за използване и носене на BiostimN:

  1. Върху дрехата, така създава условия за равномерна защитна аура около тялото.
  2. В контакт с тялото – прикрепен към дреха или като медальон.

  За постигане на най-добри резултати е препоръчително капсулата на BiostimN да бъде позиционирана по средата на торса (близо до слънчевия сплит) и да се избягва преградата на дрехите.

  Използването на BiostimN заедно с метални колиета намалява неговата ефективност.


МО на Русия: Уж "руските ракети" са провокация с цел да се ескалира обстановката

Във връзка с продължаващите се спекулации цитираме коментар на Министерството на отбраната на Руската Федерация относно инцидента в Полша:
🔹 Публикуваните вечер на 15 ноември в Полша снимки на отломки, намерени в населено място Пшеводув, са еднозначно идентифицирани от руските специалисти на отбранително-промишления комплекс като елементи от зенитна управляема ракета на комплекса ПВО С-300 на въздушните сили на Украйна.
🔹 Изявленията на различни украински източници и чуждестранни официални лица за падане в населено място Пшеводув на уж «руски ракети» са предумишлена провокация с цел да се ескалира обстановката.
🔹 Също така искаме специално да подчертаем, че по време на масирания удар на 15 ноември от високоточни средства за поразяване срещу обекти на територията на Украйна нито един ракетен удар не беше нанесен по обектите в Киев.
🔹 Високоточните удари на 15 ноември се нанасяха срещу целите само на територията на Украйна и не по-близко от 35 километра от украинско-полската граница.
 

Русия: Няма да допуснем военен сблъсък между ядрени държави

Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и една от ядрените държави в съответствие с Договора за неразпространение на ядреното оръжие Руската Федерация носи особена отговорност във въпросите на укрепване на международната безопасност и стратегическата стабилност.
◾️ При осъществяване на политиката в областта на ядреното сдържане Русия стриктно и последователно се ръководи от идеята за недопустимост на ядрената война, в която не може да има победители и която никога не може да бъде започната. Руските доктринални разпоредби в посочената сфера са определени много точно, имат изключително отбранителна насоченост и не допускат широко тълкуване. Реагиране с прилагането на ядрено оръжие хипотетично се допуска от Русия само в отговор срещу агресия, осъществена с прилагането на ОМУ, или агресия с използването на конвенционални въоръжения, когато се заплашва самото съществуване на държавата.
◾️ Русия изхожда от запазващата се актуалност на действащите договорености и разбирания в областта на съкращаване и ограничаване на ядрените въоръжения, намаляване на стратегическите рискове и заплахи на международни инциденти и конфликти, които могат да ескалират до ядрено ниво. Потвърждаваме пълната си привързаност на съвместното изявление на лидерите на петте държави, притежаващи ядрено оръжие. Твърдо сме убедени, че в днешната сложна и турбулентна ситуация, резултат от безотговорни и безпардонни действия, насочени към подкопаване на националната ни сигурност, първата задача е да не се допусне какъвто и да е военен сблъсък между ядрени държави.
◾️ Призоваваме и други страни от ядрената «петорка» с дела да демонстрират готовността си да работят върху решаване на тази приоритетна задача и да се откажат от опасни опити за нарушаване на жизнено важни интереси на другите, балансирайки на ръба на директен въоръжен конфликт и поощрявайки провокации с ОМУ, което може да доведе до катастрофални последствия.

Владимир Путин:Украйна се управлява от САЩ, които я използват като таран срещу Русия

Президентът на Русия Владимир Путин на среща с ръководителите на органите за сигурността и специалните служби на страните от ОНД:
🔹 Украйна фактически е загубила суверенитета си и директно се управлява от САЩ, които я използват като таран срещу Русия, срещу съюзната ни държава с Република Беларус, а и срещу ОДКБ и ОНД като цяло.
🔹 При това ясно се вижда истинското отношение на Щатите към сателитите си. Практически веднага те превърнаха украинската територия в полигон за военно-биологически експерименти, а сега я напомпват с въоръжения, включително тежки, оставят без внимание изявленията на киевския режим за желание да получи ядрено оръжие. Нали киевските власти го заявиха публично – обаче всички мълчат. Знае се и за плановете да се използва за провокации така наречената «мръсна» бомба.