На СПА в столичния квартал

На СПА в столичния квартал "Сухата река" (СНИМКИ)

С мацито решихме, че е крайно време да се погрижим за себе си и да се отдадем на релакс.
След щателна проверка в групата във фейсбук на най-добрите градски курорти, открихме ТОП местенце, намиращо се в нашата мила столица. Още повече, тъй като не си падаме много по ходенето и предпочитаме бързо и лесно да стигнем от точка „А“ до точка „Б“, бяхме приятно изненадани, че СПА-то в курорта „Сухата река“ се намира само на 100m от метростанция „Хаджи Димитър“. Някои приятелки ще кажат: „Е, как ще ходите сто метра? Не може ли направо до джакузито да спрете с колата?“ Най-похвалното на това СПА е, че може да се паркира направо В джакузито, В калните бани и В басейните. Чудо и приказ, ей!
138341054 1315569172142672 6785655262657789940 o
 
Преди да посетим дадено място с мацито винаги се запознаваме с историята му, за да можем да му усетим духа и да имаме пълноценно преживяване. Попаднахме на една легенда, че в ЖК „Сухата река“ имало мистична част, която наричали „Бермудският триъгълник на бул. „Владимир Вазов“, ул. „Тодорини кукли“ и ул. „Левски вековен““. В това място, казват, че времето сякаш било спряло, тротоарите изчезвали, вследствие на което предизвивали халюцинации и чувство за обърканост, а по земята имало портали, които те отнасяли в други измерения. По-късно разбрахме, че порталите ги произвежда фирма „Шахти“, която е известна в цял град с интересните форми, които придава на порталите си. Известни са също и дестинациите, на които порталите те транспортират, а именно: всеизвестните измерение „ПИРОГОВ“, измерение „Счупен крак“, измерение „Съсипаха я тая държава“, измерение „Вулканизатор“ и много други. Ние все още не сме посещавали тези измерения, но казват, че било въпрос на късмет.
138423332 1315569252142664 7213479045753137807 o
 
Разположен в полите на магичната Витоша, жилищен курорт (ЖК) „Сухата река“ предлага на своите гости уникално многозвездно изживяване, съчетаващо природа, прекрасни гледки и безброй възможности за туризъм. Тъй като разполагахме само с един ден, се постарахме да посетим основните забележителности. Гмурнахме се по веднъж в езерото между бл.11 и бл.12. За жалост останахме с празни ръце от риболовното ни приключение, но за сметка на това имахме причина да посетим пицарията, която е за ценители като нас – за хора с вкус и стил.
 
Заситени и заредени с енергия побързахме да посетим новия плавателен канал на курорта успореден на ул. „Тодорини кукли“. За пореден път се убеждаваме в способностите и модерното мислене на управата, която се стреми да подражава на Холандците. Именно това съоръжение е в експлоатация от цели 30 години. Поплавахме си тъй лежерно. Голям кеф беше, но денят е къс, времето студено, ръчичките ни се вкочаниха и решихме, че ще е разумно да потеглим наобратно към домовете си. Бих казала, че лятото не е сезонът на курорта.
Надявам се да съм била полезна на търсещите приключения. И много ще се радвам, ако други такива като нас- авантюристи, споделят с мен вълнуващи квартални курорти като този.
 
СНИМКИ: Мартин Василев/ Мария Гочева