Сами на Коледа: Мисия възможна

Сами на Коледа: Мисия възможна

Автор: Мариана Климентиева

Коледни звънчета раздират самотната ти душа навръх Коледа?

Коледни звънчета раздират самотната ви душа навръх Коледа? Мисълта да останете сами по празниците може да изглежда страшна като сценарий от филм на ужасите. И като се замислите наистина е малко депресиращо да тръпнете в очакване на Дядо Коледа сам –самички.
Но по Коледа се случват чудеса и ако се замислите може да бъдете сами на празниците, но не и самотни. Как да не попаднем във водовъртежа на депресията по време на празниците?
Най-бързият лек е да споделим празника с някого, който наистина се нуждае от помощ: деца без родители, самотни възрастни хора...Списъкът е дълъг. Но когато даряваш обич, винаги ще получаваш. Какъв по-хубав подарък от това да видиш усмивка в детските очички или сълзи на благодарност в очите на самотни старци.
За да разкарате черните облаци на депресията, които са надвиснали над вас, спокойно може да се отдадете на шопинг терапия. Идеята за отрупана елха с подаръци само за вас е доста изкушаваща.
Какво по-хубаво време от това да се впуснете в дълъг празничен филмов маратон? И да сте сами с дистанционното в ръка? Ето и няколко празнични заглавия, с които може да се поглезите: „Коледните хроники“, „Празничен календар“, „Коледен принц:кралска сватба“ са само част от новите заглавия в Netflix.
Социалните мрежи също са празнично хапче против самота. Facebook ще бъде залят с фотоси на празнични трапези. Не губете време, а в кухнята се развихрете.
Enjoy the silence, както се пее в парчето на Depeche mode. Да сте сами по празниците не означава непременно коледна присъда. Използвайте времето да зарадвате себе си, а не да се съобразявате с претенциите на другите.
И ако все пак идеята да сте сами на Коледа не ви допада, винаги може да позваните на приятели, с които да споделите празника.

Мариана Климентиева

Bg-vip.com