На Евровизия 2023: Българка ще представи Чехия

Групата VESNA ще представи Чехия на Евровизия 2023. Те ще изпълнят песента “My Sister’s Crown”, която включва четири езика – български, украински, чешки и английски.

Видео към песента “My Sister’s Crown”: https://www.youtube.com/watch?v=bFm-hw2rUeA

“Концепцията на песента е свързана със славянските традиции. Всички ние идваме от различни държави – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия. Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език.”, споделят момичетата от групата.

VESNA спечелиха националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда “Оскар”. Групата е сформирана преди 6 години и има 2 издадени албума. В своето творчество те съчетават елементи на модерния поп и традиционния фолклор.

Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се проведе на 9-и май. Всички българи в чужбина ще могат да подкрепят VESNA и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

Евровизия 2023 ще се проведе на 9-и, 11-и и 13-и май в Ливърпул, Великобритания и се очаква да има над 160 милиона зрители. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо в YouTube канала на конкурса от 22:00 часа българско време. България няма да вземе участие в най-голямата музикална надпревара в света.

Как да активизираме аурата си в периоди на стрес


Времето ви е ограничено, така че не го губете

„Времето ви е ограничено, така че не го губете, като живеете живота на друг.” – Стив Джобс

 

Аурата - ключът към здравето на човека


Аура според езотериката, по-рано спиритуализма, е цветовото излъчване около човек, понякога може да се отнася и за предмет. Идеята произхожда от източните практики, философия и религии. Терминът е от 19. век и произлиза от тогава популярния спиритуализъм, като реално идеята е заимствана от източните религии и практики, където това явление се описва с други термини и средства . В английски терминът е базиран на едно по-ранно значение, което е и сега употребимо за „характерно излъчване“ на някого .

Идеи за аурата присъстват в индийските религии, като джайнизъм, будизъм (например будисткия флаг представя цветовете виждани около просветления Буда). Аурата има различен цвят и също така се променя при различните емоции. Също така се приема, че тя променя своята големина, цвят и сила на излъчване при просветлените хора.

Според известния руски психолог, специалист по изследване на човешките резервни способности Сергей Ключников, индивидуалните характеристики на човешката аура - нейната форма, размер, плътност, цветова палитра - зависят от степента на развитие на конкретен човек.

BiostimN помага на човешкото енергийно поле, обграждащо тялото. Хaрмонизира, компенсира и усилва аурата в периоди на стрес, в среда на електро-магнитни излъчвания, магнитна активност от слънцето и земята, статичното електричество . Предотвратява подтискането на по-слабите енергийни полета от по-силните.

aura fix

BiostimN помага при есенциална хипертония, захарен диабет (инсулинонезависим тип), функционални смущения, като: главоболие, сърцебиене, сърдечна невроза, обща отпадналост, тревожност и смущения с неизяснена причина.

BiostimN предотвратява потискането на слабите биополета от по-силните.

BiostimN премахва умората.

BiostimN помага за преодоляване на кошмари и страхове.

BiostimN засилва концентрацията, мотивацията и желанието за постигане на цели.

Кога BiostimN работи най-добре?

BiostimN може да бъде използван  при слабост или при стрес. Компенсира промяната на нивата на човешкото енергийно поле в резултат от неблагоприятно, обикновено неусетно въздействие.

BiostimN може да се носи 12 часа през деня, а при нужда и през нощта. Ако чувствате необходимост, можете да използвате BiostimN денонощно.

Колко време е необходимо, за да се усети ефекта от BiostimN?

Обикновено са достатъчни около 30 минути. В някои случаи може да е необходим цял ден. Много рядко, клиенти съобщават за положителен ефект след месец.

Възможно ли е да не се чувства нищо през времето, когато BiostimN оказва положителното си въздействие?

Да, BiostimN  работи срещу външни негативни влияния, като може да не се усеща неговото действие.

Чувства ли се дискомфорт, когато BiostimN се използва за първи път?

Да, възможно е да се усети лек дискомфорт. Ако това се случи, моля, от време на време отстранявайте BiostimN за периоди от 30 минути, докато приемете неговото присъствие.

Какво да правя, ако не се чувствам добре, когато нося и използвам  BiostimN?

Само го отстранете. Действието му ще се прекрати незабавно. Това е едно от забележителните му качества.

Губи ли свойствата си BiostimN с течение на времето?

Зависи от колебанията на вашата аура. Когато се използва непрекъснато, среднo ефективността на BiostimN трае от 4 до 6 седмици, от началото. Контактът с вода намалява силата му на действие.

Как да разбера кога трябва да заменя своя BiostimN?

Ако сте използвали BiostimN от 4 до 6 седмици и усетите промени като спад на вашето настроение или общото физическо състояние, това най-вероятно означава, че свойствата на BiostimN са отслабнали и е време да подмените своята капсула.

 

Форма на аурата

 

 Това е овал, който повече или по-малко равномерно обгражда физическото тяло на човек.

Формата на аурата е хармонична, когато човек е психологически стабилен, а също и пълен със сила и енергия. Колкото по-голяма е вътрешната нестабилност, толкова по-малко симетрична е формата на аурата.

Размер на аурата

Размерът на аурата се отнася до излъчване, което излиза извън границите на човешкото тяло на разстояние от няколко сантиметра до няколко метра.

Размерът на аурата е толкова по-голям, колкото по-духовно е развит човек и толкова по-силен е енергийният му потенциал. Вътрешно слабият човек има малко радиация.

Плътност на аурата

Говори за силата на личността на човека. Колкото по-целенасочен е човек, толкова по-хармонично е поведението му, толкова по-силна и по-плътна става аурата му.

 Аура с ниска степен на плътност може да бъде в човек, който е в състояние на депресия и енергиен спад.

Аура цветова палитра

Аурата на различни хора може да блести с най-странни цветови комбинации.

В повечето от различните варианти човешката аура е именно многоцветна субстанция.

Всички противоречиви мисли и чувства, които поглъщат душата на човека всеки миг от живота му, изграждат калейдоскопични съчетания от всевъзможни – понякога най-неочаквани – нюанси в цветовата палитра на неговата аура.

Един от цветовете в нейната многолика палитра обаче е доминиращ. Други цветове присъстват в по-малка, по-дифузна интерпретация.


БНТ 1 с празнична програма за 137 години от Съединението на България

На 6 септември (вторник) по повод 137 години от Съединението на България БНТ 1 ще излъчи документални и игрални филми, концерт-спектакли и пряко предаване на тържествената заря-проверка от площад „Съединение“ в Пловдив.

Програмата започва в 9:15 ч. с игралния филм „Задача с много неизвестни“. В главните роли зрителите ще видят Кирил Балабанов, Михаил Милчев, Тошо Недялков, Сия Стойчева и други. Режисьор е Лиляна Пенчева, по сценарий на Братя Мормареви и оператор Виктор Чичов.

БНТ 1 ще припомним на аудиторията комедията „С деца на море“ в 10:45 ч., където светът на възрастните е заснет през чистите очи на тези, които още няма от какво да се страхуват. В главните роли са Георги Працалев, Петър Пейчев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Красимир Марианов, Иван Аршинков и други.

В 12:30 ч. БНТ 1 ще излъчи концерт-спектакъл на ансамблите: „Тракия“, „Пирин“, „Странджа“ и Националното училище за танцово изкуство – София. Концертът, заснет на Античния театър в Пловдив е посветен на 100 години от рождението на професор Кирил Дженев – основател на ансамбъл „Тракия“.

Програмата за 6 септември продължава в 14:00 ч. с двете части на екранизацията по българска литературна класика „Тютюн“ по едноименния роман на Димитър Димов. Филмовата лента показва съдбата на една фамилия с конфликтите и противоречията в българското общество от началото на 30-те години на ХХ век до края на Втората световна война.

В 16:30 ч. зрителите на обществената телевизия ще гледат документалния филм на режисьора Иван Тонев „Заговорникът-дипломат“. В сюжета се разказва за призванието на Георги Странски, който е лекар, общественик, народен представител, държавник, дипломат, един от „Строителите на съвременна България“.

В 17:00 ч. БНТ 1 ще излъчи мегаспектакъла „120 години българско цирково изкуство“ – 120 незабравими зашеметяващи минути. А в 20:30 ч. до 21:20 ч. зрителите на канала ще се насладят на тържествената заря-проверка от площад „Съединение“ в Пловдив.

Програмата ще продължи в 21:20 ч. с концерт-спектакъл „Сцената е моят дом“ по повод 60 години в театъра на Недялко Йорданов.

Програмата за 6 септември ще завърши с историческата драма „Имало една война“. Сюжетът разказва за 1885 година, когато българите нарушават един несправедлив европейски договор, който разпокъсва страната на три части, и без всякаква чужда помощ и намеса Княжество България и Източна Румелия се обединяват.

 

100 Кила и Тони Стораро гвоздеят на Студентския празник

Студентският празник ще бъде отпразнуван подобаващо и тази година, като епицентъра на купона е Банско, където ще се състои фестивала Mega Bansko 2020 - Season V в периода 7-9 декември.

Софи Маринова: Когато това свърши, дано никога повече не приемаме за даденост пълните рафтове по магазините

Софи Маринова изля душата си в профила си във фейсбук. Певицата е в изолация и публикува трогателни думи за пандемията от коронавирус. Ето какво написа ромският славей в социалната мрежа:

Когато това свърши,
дано никога повече не приемаме за даденост
ръкостискането с непознат,
пълните рафтове по магазините,
разговорите със съседите,
пълната театрална зала,
излизането в петък вечер,
усещането за общност,
редовният преглед,
бързането за училище сутрин,
кафето с приятел,
викането на стадиона,
всяко дълбоко вдишване,
скучният вторник
и самия живот.

Когато това свърши,
дано да осъзнаем,
че сме се превърнали
повече в хората,
които бихме искали да сме,
които сме призовани да бъдем,
които се надяваме да сме
и дано да останем така - по-добри
един с друг,
заради най-лошото.❤️

Барабанистът на „Сигнал“ дава шанс на млади изпълнители

Барабанистът на „Сигнал“ Владимир Захариев и съоснователката заедно с него на New Spirit Studio Надежда Ковачева са решили да подпомогнат изпълнители, които тепърва ще правят кариера в поп и рок музиката. В отлично оборудваното си студио двамата ентусиасти с щедри сърца дават възможност на млади хора, които се занимават с поп и рок музика да направят първия си демозапис при изключително професионални условия.

И за да подчертаят, добрините никога не бива да идват сами Влади и Надето добавят, че предоставят преференциални цени ако детски вокални групи, читалищни състави, издателства на учебници решат да записват там.

За качествата на апаратурата и на специалистите вNew Spirit Studio, говорят имената, които са работили там: Дичо, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Стоян Янкулов-Стунджи, Любо Киров, Ивайло Звездомиров, Данчо Караджов, Георги Андреев, Петър Миланов, Ансамбъл „Чинари“ и много други.

Владимир Захариев и Надежда Ковачева, основателите на New Spirit Studio гарантират, че към всеки прохождащ музикант ще се отнесат със същия прецизен професионализъм, с който са подходили към големите звезди.

 

Кандидатите за слава могат да се свържат с тях чрез сайта http://www.newspiritstudio.eu

Или на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Там също така са изброени възможностите на студиото и широкия спектър от дейности.

Лавина от помия заля неграмотната Анна-Мария Чернева, която иска да избива кучета

Лавина от помия заля неграмотната плеймейтка Анна-Мария Чернева.Наблъсканата със силикон златотърсачка иска да избива „пумярите” в София, видя репортер на Nie-jenite.bg.

NOVA покорява сезона с три нови хитови продукции

И през тази есен Нова Броудкастинг Груп продължава да отстоява позициите на медиен иноватор в телевизионния ефир. В праймтайм NOVA предложи изцяло нови за българския пазар световни формати – „Игри на волята“ и „Маскираният певец“.

Американски палачинки с тиква взеха MasterChef престилката на Даниела Енева

Във вторник в MasterChef 14-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева приготвиха street food менюта на открито, сред красивата природа на Витоша.

Мария Силвестър разцепи ефира, събра 1 250 000 зрители

На 28 февруари ефирът на bTV бе завладян от четвъртия сезон на телевизионния социален проект „Бригада нов дом“.