Майката на засеченото момиче: Стига с това малцинство!

Майката на засеченото момиче: Стига с това малцинство!

Какъв си, бе, ти ли ще ми кажеш, бе, крещял таксиджията и нападнал младежа

Даниела Ангелова, майката на момичето, чийто приятел е обвинен за смъртта на таксиджията Христо Трайков, опроверга категорично версията за невинния шофьор, пребит до смърт от агресивен наркоман. Тя е разговаряла подробно с дъщеря си и според нея 23-годишният младеж не е нападал никого.

 

"Мен, ако ме бият, ще мога ли да взема телефон и да звъня на брат ми или сестра ми? Стига с това малцинство", каза жената пред bTV.

Тя потвърди, че автомобилът е каран от дъщеря й, а приятелят й седял до нея. Движили се в еднопосочна улица според правилника. В случая нарушителят бил Трайков. Момчето му казало, че е в нарушение и трябва да се върне назад, но „бакшишът“ се заинатил. Образувала се колона заради него.

Вместо да се върне, Трайков излязъл агресивно и тръгнал към автомобила.
„Момчето е било още в колата, той отишъл при него и започва да крещи: "Какъв си, бе, ти ли ще ми кажеш, бе, кой си ти бе?"

 

Дъщерята веднага позвънила на 112. От своя страна агресивният нарушител се обадил по телефона на някого, вероятно брат си. Не е ясно как, но минути по-късно на мястото се изсипала цяла тумба.

Окуражен от пристигналите роми, Трайков нападнал момчето, което излязло от колата.

„При самоотбрана го е бутнал, не го е пребил, за да се стигне до смърт. Нека експертизата да покаже", допълва Найденова.

Снимка: bTV