Съдят двама за телесни повреди в Елин Пелин

Двама мъже са привлечени като обвиняеми за причинени телесни повреди.

Специализираната прокуратура иззе 1418 картини и 45 графики от офис на Божков

Картини и графики са иззети от помещения в сграда на бул. „Васил Левски“ № 79 в столицата във връзка с разследване на Специализирана прокуратура.

Почина бащата на зверски убитата Виктория!

Бащата на брутално убитата русенка журналистка Виктория Маринова, която бе погубена от Северин Красимиров, е починал. Георги Маринов е издъхнал на 30 юни в 9:30 часа. Това съобщава сайтът TVN, където работеше Вики и чийто собственик е бившият й съпруг Свилен Максимов. Свилен Максимов – бившият съпруг на Вики, отправи послание след смъртта на нейния баща: “На 30 юни в 9:30 часа бащата на Виктория Маринова, Георги Маринов ни напусна. Толкова за протокола. Просто още един човешки живот за статистиката.

А извън протокола – дядо Гого не успя да се пребори със загубата. Не успя да продължи. Не успя да се примири с несправедливостта, която е неизменен спътник в живота ни.  Всички ние – малко или много – сме принудени да се съобразяваме с несправедливостта. Виждаме я навсякъде, всеки ден – множество нередни неща. Ние си знаем, че са нередни. Едни от нас се ядосват, други избират да се борят, а трети се правят, че не виждат. А някои от нас дори се възползват и трупат облаги от несправедливостта. Но общото между нас е, че всички преглъщаме. И продължаваме. Аз не знам от кои съм, но определено не смятам да оставя нещата така. Северин Надеждов Красимиров излежава своето наказание. Сега на съвестта му лежи още една косвена жертва. Затова го осъждам косвено. Не го осъждам на затвор – той вече има достатъчно години. Оставям на съвестта му да определи неговото наказание. И да, всяко същество има съвест. Дори и най-гнусният рецидивист. Не си мислете, че ще му се размине.

Но тук вината не е само на Северин. Вина имаме всички, които съставляваме това общество. Защото източникът на несправедливостта не е Бог, не е Дявол, не е Космоса, не е Природата – те са си много справедливи. Източникът на справедливостта сме ние, хората в обществото. Всички извършваме нередни неща всеки ден. Затова осъждам всички граждани на това общество да отделят по 30 секунди всеки ден за съвестта си. Да си зададат въпроси. Да се опитат да си отговорят. 30 секунди – на пръв поглед нищо. Но ще видите колко е тежка, но и колко е справедлива тази присъда – още на вторият или третият ден ще го осъзнаете. А, да – и контрола по изпълнението на присъдата оставям на съвестта ви. Аз не съм никой, че да ви контролирам, защото аз съм един от вас, от осъдените. Но знайте, че няма да ни се размине. А едно от най-несправедливите неща, които извършваме, е, че търпим и бездействаме”, написа Свилен Максимов. Погребението на дядо Гого е в петък, 3 юли от 11 ч, точно до гроба на дъщеря му Виктория Маринова. Поклон пред паметта му!".

 

Свидетел на касапницата в Ботевград: Дръпнах детето от трупа, лежащ в локва кръв!

От полицията потвърдиха, че 42-годишният Людмил, убил съпругата си вчера, е открит мъртъв.

Прегазеното в Сандански 6-годишно момченце се бори за живот

6-годишното дете, което бе премазано на тротоар от автомобил в Сандански, се бори за живота си.

Нарязаха билборд на доктор Енчев

Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев.

Ченгетата сгащиха дилър с 38 кила бело и хероин в Казичане (СНИМКИ)

Операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена от служители на ГДБОП, със съдействието на СДВР и ДАНС,

Ето го убиецът от Нови Искър (СНИМКА)

Както БЛИЦ вече съобщи, полицията официално издирва 56-годишният Росен Желев Ангелов за шесторното убийство в Нови Искър.

Роми пребиха брутално 12-годишно дете в София

Роми пребиха 12-годишно дете в столицата.